Piure din urzici cu usturoi

Ingrediente
urzici proaspete ­ 1,750 kg
faina ­ 75 g
ulei 50 ml
usturoi 25 g
ceapa ­ 50 g
sare dupa gust

Mod de preparare

Urzicile proaspete se curata, se spala în mai multe ape, se fierb 10 minute în apa clocotita cu sare, se scurg de apa, se toaca marunt. Lichidul de fierbere se pastreaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Faina se cerne. Ceapa si urzicile se înabusa în ulei, se adauga sare si faina dizolvata în lapte rece. Se continua fierberea si se amesteca continuu pentru
a nu se forma aglomerari. Se adauga din lichidul de fierbere al urzicilor, se continua fierberea, iar la sfarsit se adauga usturoiul.
Se serveste cald.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar