Musaca din legume cu sos tomat

Ingrediente
mazare verde proaspata/conserva ­ 150 g/100 g
morcovi 200 g
cartofi 600 g
spanac ­ 250 g
ceapa ­ 50 g
patrunjel verde ­ 1 legatura
unt ­ 50 g
faina ­ 50 g
smantana ­ 50 g
oua ­ 2 bucati
pesmet 15 g
cascaval ­ 50 g
sos tomat ­ 250 g
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala, se introduc în apa rece cu sare, se fierb în coaja, se scurg de lichid, se curata de coaja si se taie felii. Morcovii se curata, se spala, se introduc în apa cu sare, se fierb, se scurg de lichid, se racesc si se taie felii. Spanacul se curata de cotoare, se spala bine, se introduce în apa cu sare, se fierbe, se scurge, se raceste si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce în apa cu sare, se fierbe si se scurge. (Daca se foloseste mazare conservata, aceasta se scurge si se spala sub jet de apa rece). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. În 30 g unt încalzit se adauga faina dizolvata în 50 ml apa rece, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 20 ml din lichidul în care au fiert morcovii, smantana, sare si se fierbe 10 minute. Compozitia se amesteca cu oua, cartofi, morcovi, mazare, spanac, ceapa, patrunjel verde si piper. Se aseaza într­o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata; deasupra se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Se serveste cald, cu sos tomat

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar