Gulas vegetarian

Ingrediente
ciuperci proaspete/conserva ­ 200 g/100 g
rosii proaspete/conserva ­ 300 g/200 g
cartofi ­ 500 g
ulei ­ 100 g (ml)
ceapa ­ 100 ml
morcovi ­ 50 g
telina radacina ­ 50 g
vinete 300 g
lapte ­ 100 ml
oua ­ 2 bucati
patrunjel verde ­ 1 legatura
sare dupa gust

Mod de preparare

ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala. Jumatate din cantitate se fierb în apa cu sare, se scurg, se racesc, se decojesc si se dau prin masina de tocat. Restul se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Morcovii se curata, se spala si se taie fasii înguste. telina se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie fasii înguste, restul se taie felii rotunde. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame. (Cele conservate se scurg de lichid, se trec prin
jet de apa rece si se taie lame). Vinetele se spala, se curata si se taie cuburi mici.
Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Ouale se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie rondele. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Cartofii fierti se amesteca cu sare si lapte, obtinandu­se un piure. Cartofii si telina taiate felii rotunde se înabusa în 50 g untura (sau ulei). Ceapa, morcovii, vinetele, ciupercile si telina taiate felii se înabusa în restul de untura (sau ulei) cu 50 ml apa si se amesteca cu cartofii, telina, rosiile, sarea si patrunjelul verde. Se adauga cca 400 ml apa si se fierbe 15 minute.
Se serveste cald, cu piure de cartofi si rondele de ou.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar