Dovlecei gratinati

Ingrediente
dovlecei proaspeti/conserva ­ 1,2 kg/800 g
faina ­ 75 g
marar verde ­ 1 legatura
oua ­ 2 bucati
cascaval ­ 100 g
smantana ­ 100 g
lapte ­ 500 ml
margarina ­ 100 g
sare dupa gust

Mod de preparare

Dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala, se taie cuburi si se introduc în apa cu sare, dupa care se fierb si se scurg. (Daca se folosesc dovlecei din conserva, se scurg de lichid si se spala sub jet de apa rece). Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne, se dizolva în 100 ml lapte, se înabusa în 75 g margarina, se adauga restul de lapte, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe 5 minute. Se da la o parte vasul de pe foc, se adauga oua, sare, dovlecei, marar verde, smantana si jumatate din cascavalul ras. Se amesteca pentru uniformizare. Într­o tava unsa cu 25 g de margarina, se aseaza compozitia de dovlecei, se niveleaza, se presara cascaval ras si se introduce la
cuptor pentru gratinare.
Se serveste cald.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar