Cartofi umpluti cu orez

Ingrediente
cartofi ­ 600 g
ceapa ­ 50 g
orez 60 g
ulei 75 g
smantana ­ 75 g
faina ­ 200 g
cascaval ­ 50 g
margarina ­ 50 g
patrunjel ­ 1 legatura
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala, se fierb în coaja, se curata si se scoate miezul. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste; se îndeparteaza apa. Orezul se curata de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Orezul se înabusa în 50 g de ulei si se adauga 100 ml apa. În margarina încalzita se adauga faina dizolvata în cca 400 ml apa, smantana si sare; se fierb 10 minute si se adauga sucul de lamaie. Din orez, ceapa, piper, patrunjel verde si miez de cartofi, se prepara o compozitie cu care se umplu cartofii asezati într­o tava unsa cu 25 ml ulei, peste care se toarna sosul de smantana si cascaval ras. Se introduce la cuptor si se gratineaza.
Se serveste cald.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar