Budinca din spanac

Ingrediente
spanac ­ 1,3 kg
unt ­ 100 g
ulei ­ 50 ml
faina ­ 100 g
lapte ­ 500 ml
pesmet ­ 100 g
oua ­ 2 bucati
cascaval ­ 100 g 
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spanacul se curata, se spala în mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, se scurge din nou si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma. Cascavalul se curata de coaja, se rade. Faina si pesmetul se cern. În 75 g unt se adauga faina dizolvata în 100 ml lapte si se amesteca continuu pentru a nu se
forma aglomerari. Se adauga cantitatea de lapte ramasa, spanacul înabusit în ulei si se fierb împreuna cca 5 minute. Se pun galbenusurile, sarea, piperul si se da la o parte vasul de pe foc. Compozitia se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cascavalul ras. În tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet
se toarna compozitia de spanac, se niveleaza suprafata si se introduce la cuptor 20­-30 minute.
Se serveste cald.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar