Shakshuka

Ingrediente
3 cartofi
1 rosie
2 ardei
2 oua
1 conserva mica de pasta de tomate
jumatate de capatana mare de usturoi
sare, piper, piper cayene, coriandru, chimen
ulei de masline
apa

Mod de preparare

Cartofii se taie cubulete, se rumenesc in ulei. Dupa ce devin aurii, acestia se scot pe o farfurie.

In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul taiat felii. Se acopera si se lasa la foc mic 15 minute pana se moaie rosiile si ardeii.

Dupa ce ardeii s-au muiat, se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna 10 minute la foc mic. Apoi se sparg ouale pe rand deasupra, cate portii doriti atatea oua, se acopera si se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.

Se serveste calda cu o felie de paine neagra.

Pofta buna!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar