Sarmalute de soia in foi de vita

Ingrediente
1/2 pachet mare de soia texturata fulgi sau bucati mici
200 g orez cu bob rotund
o ceapa mare
100 g morcov (un morcov mediu)
un ou
sare
piper
condiment universal
o lingura buna de pasta de rosii sau bulion
un pahar de vin alb sec
1 iaurt mare
o cutie mica smantana
7-8 legaturi frunze de vita

Mod de preparare

Fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adanc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o farfurioara sau un capac de diametru mai mic decit al castronului astfel incit soia sa fie bine cuprinsa de apa; se lasa astfel cel putin doua ore, dupa care se strecoara si se stoarce soia de apa; se da in clocot apa intr-un vas si se dizolva bine condimentul universal, dupa care se toarna din nou peste soia. Intre timp, se curata ceapa si se taie foarte marunt, se curata si se da pe razatoarea mica morcovul, se alege si se spala bine orezul. Se caleste ceapa si morcovul in putin ulei pina morcovul lasa culoarea, apoi se adauga orezul si putina apa calda si se lasa sa se umfle bobul de orez sa fie cam pe jumatate fiert, dupa care se da compozitia sa se raceasca.

Se spala bine si se oparesc foarte usor foile de vita. In compozitia racita se adauga oul, sare, piper si se umplu sarmalutele. Se fierb la foc mic adaugind apa calda de cite ori este nevoie. Cind sint aproape fierte (nu dureaza prea mult!), se adauga pasta de rosii subtiata cu vin si se introduc la cuptor pentru 15 - 20 minute.

Servire: Se servesc calde cu iaurt amestecat cu smintina linga o portie buna de mamaliguta. Nu le ocoliti nici reci, sint delicioase!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar