Mancare de praz cu cartofi si masline

Ingrediente
3 fire praz
o ceapa mijlocie
2 cartofi mijlocii
boia dulce
100g masline
o lingura de ulei
sare
5 boabe de piper
o lingurita vegeta sau delikat
apa cat cuprinde

Mod de preparare

Se curata prazul, ceapa si se taie rondele. Se inmoaie intr-o lingura de ulei la foc potrivit. Se pun apoi cartofii curatati si spalati, taiati cubulete, se sareaza putin, se adauga vegeta - o lingurita sau dupa gust, boia dulce (daca se poate de Cluj ,de la piata - da culoare splendida mancarii), 5 boabe de piper.

Se toarna apa cat cuprinde mancarea, se pun maslinele in cratita si se fierbe compozitia 20-25 minute.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar