Risotto cu dovleac

Ingrediente
300 g orez,
2 felii mari de dovleac taiate cubulete,
1,5 l supa de legume,
1 ceapa mica,
2 linguri ulei de masline,
unt cat o nuca,
1/2 pahar de vin alb sec,
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-o cratita, se pun uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca.
Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa cateva minute sa se evapore.
Se adauga dovleacul si se lasa sa fiarba, adaugand din cand in cand cate un polonic de zeama fierbinte, amestecand mereu.
Cand sunt fierte, atat orezul, cat si dovleacul, se stinge focul, se adauga o nuca de unt si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute, dupa care se serveste.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar