Orez cu spanac si alune

Ingrediente
300 g orez,
sare,
300 g cartofi,
300 g morcovi mijlocii,
2 gulii,
2 fire de praz,
4 catei de usturoi,
500 g spanac,
1 legatura de patrunjel verde,
2 linguri de untdelemn,
3/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr,
250 ml smantana,
5 linguri de alune prajite si pisate,
o lingurita de praf de curry (facultativ)

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert in apa cu sare, fara sa se inmoaie prea tare. Se scurge bine si se pune pe marginea aragazului, la cald.
Se curata cartofii, morcovii si guliile. Se taie in bucati de marime egala (1 cm/1 cm). Se curata prazul, se spala. Partea alba se toaca marunt, frunzele se taie in fasii cat mai subtiri. Se curata si usturoiul si se toaca marunt. Se curata spanacul, se spala si se lasa sa se scurga. Se toaca patrunjelul marunt. Se pune grasimea sa se incinga si se calesc in ea usturoiul si prazul tocat. Se toarna apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, se adauga cartofii, morcovii, guliile si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Se adauga spanacul si prazul verde taiat fasii, si se mai lasa sa fiarba intre 3 si 5 minute, pana cand spanacul se inmoaie.
Separat, se amesteca smantana cu alunele prajite si pisate si cu patrunjelul tocat, apoi se sareaza si se adauga praful de curry.
Orezul fiert se pune pe un platou, in forma de coroana, iar la mijloc se aseaza legumele fierte si sosul.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Vinete gratinate Vinete gratinate

Ingrediente3-4 vinete1 lingura untulei150 g branza2 cepe500 g rosii2 linguri faina3-4 catei usturoi1 lingurita zaharfoaie de dafin, cimbru, sare, piper1 lingura pesmetMod de preparareSe taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul…

Director de firme

Dictionar culinar