Vinete gratinate

Ingrediente
3-4 vinete
1 lingura unt
ulei
150 g branza
2 cepe
500 g rosii
2 linguri faina
3-4 catei usturoi
1 lingurita zahar
foaie de dafin, cimbru, sare, piper
1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste ceapa, se adauga rosiile taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, sarea, zaharul si piperul. Se fierbe 30 minute, se lasa la racit apoi se da prin sita. Separat se prajesc in ulei vinetele bine scurse si date prin faina.

Intr-un vas termoizolant se toarna cateva linguri de sos, apoi se aseaza cateva felii de telemea peste care se pune un strat de vinete. Se repeta; ultimul strat de sos. Deasupra se pune branza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor pana se rumeneste.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Rulouri de vinete cu rosii Rulouri de vinete cu rosii

Ingrediente: 6 vinete, o ceapa, doua oua, o lingurita de mustar, salata verde, 75 g seminte de susan, 200 ml ulei de floarea-soarelui, o lingurita de suc de lamaie, rosii cherry, sare, piper, cimbru, marar.1. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert,…

Egrete din cartofi cu branza Egrete din cartofi cu branza

Ingrediente450 g cartofi curatati si taiati cubulete50 g unt75 g branza rasa50 g faina2 oua2 linguri lapte1 ceapa verde taiataulei pentru prajitMod de preparareSe fierb cartofii in apa clocotita 6-8 minute. Se scurg si se amesteca cu 25 g unt si 60 g…

Director de firme

Dictionar culinar