Dulceata de prune coapte

Ingrediente
O farfurie adanca, plina cu varf, de prune coapte,
1 kg zahar,
3 pahare apa,
zeama de la 1/2 lamaie.
1 l apa de var, limpede.

Mod de preparare

Se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor daca sunt puse intr-un tifon sau intr-o sita si introduse cu totul intr-un vas cu apa care clocotese. Se tin pana ce apa da din nou in clocote. Se scot si se introduc imediat in alt vas cu apa rece. Prin trecerea brusca de la cald la rece, pielita se increteste si iese usor de pe prune. Dupa ce sunt toate curatite, se pun in apa limpede de var si se procedeaza la fel ca pentru dulceata de caise coapte.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Muraturi turcesti Muraturi turcesti

Ingredientegogonele verzi,morcovi,telina,ceapa,gogosari,varza alba,conopida,boabe de mustar,boabe de piper,sare,otet,miere de albine.Mod de preparareSe curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung…

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

IngredienteO farfurie adanca, plina cu gutui rase1 kg zahar3 pahare apazeama de la 1/2 lamaievanilieMod de preparareSe curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina cu gutui rase. Se…

Director de firme

Dictionar culinar