Cozonac cu mac

Ingrediente
200 g mac,
200 g zahar,
3/4 l lapte,
2 linguri pesmet,
100 g unt,
vanilie sau vanilina.

Mod de preparare

Se spala macul cu apa rece, se pune apoi intr-o cratita si se toarna peste el apa clocotita. Se tine astfel cateva ceasuri. Se scurge de apa si se piseaza bine, de preferinta intr-o piulita de piatra, punand cate putin mac odata. Se fierbe apoi cu lapte, pesmet, zahar si vanilie, amestecand mereu, pana se face o pasta destul de groasa. Se adauga untul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca, dupa dorinta, cu stafide sau cu coaja rasa de lamaie. Cu aceasta umplutura se fac cozonaci la fel cu cei cu nuca.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Coltunasi cu cas de oaie Coltunasi cu cas de oaie

Ingrediente1 aluat dospit,2 linguri ulei de masline,2 cepe, un ardei rosu si unul verde,sare,piper, macinat prospat,250 g cas de oaie,8 linguri patrunjel taiat marunt,1 lingura de boia ardei dulceMod de preparareSe prepara aluatul, se pune la dospit,…

Gogosi cu Dulceata (Crafle) Gogosi cu Dulceata (Crafle)

Ingrediente500 g faina,50 g zahar,50 g unt,4 galbenusuri,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,vanilie sau vanilina,lapte cat se cere.Mod de preparareSe moaie drojdia cu putin lapte cald si se amesteca cu 2 — 3 linguri de faina, astfel incat sa se obtina…

Director de firme

Dictionar culinar