Cozonac cu smantana

Ingrediente
400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu),
1/2 lingura unt pentru uns tava.

Umplutura:
750 g smantana,
2 linguri faina,
5 galbenusuri,
3 albusuri,
150 g zahar,
1 lingura rom,
vanilie,
coaja de lamaie,
un praf de sare.

Mod de preparare

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie groasa de circa 0,5 cm si de marimea tavii in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat pe fund. Din alte doua bucati se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se asaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Se pregateste dinainte umplutura din smantana, faina, 5 galbenusuri, 3 albusuri spuma, o lingura de rom, zahar, un praf de sare, jumatate baton de vanilie si putina coaja de lamaie rasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul si faina, se adauga albusurile, smantana si celelalte, si se toarna in forma, sa nu treaca insa peste marginea de aluat. Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor. Cand este gata, se scoate din forma dupa ce s-a racit.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Turte moldovenesti Turte moldovenesti

Ingrediente500 g foi de placinta,500 g nuci,150 g zahar.Siropul:250 g zahar,1/2 l apa,1 lingura apa de flori.Mod de preparareSe intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit…

Colacei moldovenesti Colacei moldovenesti

Ingrediente500 g faina,20 g drojdie,250 g nuci,1 lingurita ulei,1 lingurita zahar,1 lingurita rasa de sare,3 dl lapte indoit cu apa.Siropul:1 ceasca zahar,2 cesti apa,1 lingura apa de flori,miere (facultativ).Mod de preparareSe face un aluat ca de paine…

Director de firme

Dictionar culinar