Crema de ciocolata pentru tort

Ingrediente
unt ­ 400 g
zahar ­ 400 g
cacao ­ 100 g
oua ­ 4 bucati
lapte ­ 100 ml
esenta de rom ­ 30 ml
zeama de lamaie ­ 25 ml

Mod de preparare

Se formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe în 3­4 clocote, pana se îngroasa. Se lasa la racit. Untul se alifiaza, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca cu aparelul fiert, amestecand usor. Aceasta crema se poate folosi la umplerea blatului de tort sau la umplerea diferitelor prajituri.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Sos de vanilie Sos de vanilie

Ingrediente1/2 l lapte,4 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula sau faina,vanilie.Mod de preparareSe fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita…

Director de firme

Dictionar culinar