Sos de visine

Ingrediente
visine (300 g),
unt (50 g),
faina (50 g),
smantana (1 pahar),
zahar (1 lingura),
sare.

Mod de preparare

Visinile se spala, se curata de codite si samburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cand s-a ingalbenit usor, se stinge cu supa, se adauga pasta de visine si se fierbe, la foc mic, 15-20 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai pun cateva linguri de apa. Cand sosul a capatat consistenta dorita, se adauga smantana si se potriveste de sare si zahar. Dupa gust, zaharul poate fi mai intai caramelizat, stins cu apa si apoi turnat in sos.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Sos de vanilie Sos de vanilie

Ingrediente1/2 l lapte,4 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula sau faina,vanilie.Mod de preparareSe fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita…

Director de firme

Dictionar culinar