Glazura alba de albus

Ingrediente
1 albus, zahar cat cere.

Mod de preparare

Se freaca cu o lingura curata de lemn (nu se bate cu telul), un albus cu zahar pisat, trecut printr-o sita foarte fina, adaugat cu incetul (cantitatea de zahar variaza dupa marimea albusului). Se freaca viguros si continuu pana se face o pasta uniforma, potrivit de groasa. Se adauga cateva picaturi de lamaie. Se intrebuinteaza la glazat tortul si la decoratiuni. in acest din urma caz, se adauga ceva mai mult zahar si se toarna cu un cornet de hartie umplut pe trei sferturi. Se taie o deschizatura foarte mica la varf si se plimba cornetul deasupra tortului, strangandu-l usor cu mana ca sa iasa un fir egal de glazura. Se fac diferite linii si figuri.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Sos de vanilie Sos de vanilie

Ingrediente1/2 l lapte,4 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula sau faina,vanilie.Mod de preparareSe fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita…

Director de firme

Dictionar culinar