Crema de unt

Ingrediente
1 dl apa,
120 g zahar,
vanilie,
4 galbenusuri,
200 g unt proaspat.

Mod de preparare

Se pune sa fiarba intr-o cratita, 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. Se pune pe foc moale  amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina.

Se framanta putin ca sa se moaie 200 g unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana. Se imparte in bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa. Crema trebuie intrebuintata indata ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Sos de vanilie Sos de vanilie

Ingrediente1/2 l lapte,4 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula sau faina,vanilie.Mod de preparareSe fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita…

Director de firme

Dictionar culinar