Sos de vanilie

Ingrediente
1/2 l lapte,
4 galbenusuri,
100 g zahar,
1 lingurita fecula sau faina,
vanilie.

Mod de preparare

Se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea un sfert de ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula, sau in lipsa, faina. Cand crema a crescut, se toarna incet laptele cald, amestecandu-se contmuu. Se pune totul la foc, fara sa mai fiarba, tinandu-se pana se mai ingroasa. Se serveste cald sau rece.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos de rom Sos de rom

Ingrediente3 galbenusuri,100 g zahar,1 lingurita fecula,2 cesti lapte,2 linguri rom.Mod de preparareSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita de fecula muiata in putina apa rece, bine de tot, pana se albesc si se fac ca o crema.…

Crema de unt Crema de unt

Ingrediente1 dl apa,120 g zahar,vanilie,4 galbenusuri,200 g unt proaspat.Mod de preparareSe pune sa fiarba intr-o cratita, 3 - 4 minute, apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera si se…

Director de firme

Dictionar culinar