Sirop de visine

Ingrediente
1 l zeama de visine,
1 kg zahar.

Mod de preparare

Se curata de codite, 1,500 kg de visine si se pun sa fiarba cu 1/4 de litru de apa. Când visinile au început sa plezneasca, se pun într-un tifon ca sa se scurga zeama. Dupa ce s-au scurs bine, se lasa zeama câtva timp sa se limpezeasca. Se pun apoi la fiert în tingire cantitati egale de zeama si de zahar si putina zeama de lamâie. Dupa ce s-a topit zaharul, se fierbe la foc iute si se leaga, luând spuma de câte ori este necesar. Se toarna cald în sticle.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Socata Socata

Ingrediente11 litri apa,10 g drojdie,5 lamâi,600 g zahar,600 g miere,10 palarii de floare de soc (merg si flori uscate),mirodenii,dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara.Mod de preparareLamâile se taie-n patru, se storc un pic peste flori,…

Cocktail de fructe si morcov Cocktail de fructe si morcov

Ingrediente4-5 mere ionatane,2 pere bine coapte,3 gutui,1/2 kg de morcov,3-4 caise sau piersici din compot,zeama de la doua lamaiMod de preparareGutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele).…

Director de firme

Dictionar culinar