Cvas

Ingrediente
15 l apa, 800 g zahar, 2 lamâi, 200 g stafide, 25 g drojdie, 1/2 Iingurita bicarbonat.

Mod de preparare

Se pun într-o oala sau în alt vas mare, zaharul, lamâile taiate bucati si stafidele. Se oparesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Când s-a racorit apa cât sufera degetul, se pun drojdia muiata cu putina apa si 1/2 lingurita de bicarbonat.
Se lasa sa fermenteze 12 ore, apoi se strecoara si se toarna în sticle, dupa ce s-a pus în fiecare 2 — 3 stafide. Se închid sticlele cu dop fiert, se leaga fiecare bine cu sfoara, ca sa nu sara dopul, si se mai tin doua ore la cald, apoi se duc în pivnita. Dupa 2 — 3 zile cvasul este bun de baut.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Lichior de portocale Lichior de portocale

Ingrediente1 l alcool de 90grade,1 l lapte crud,1 kg zahar tos,4 portocale,1 lamaie.Mod de preparareIntr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.…

Lichior de cafea Lichior de cafea

Ingrediente250 g cafea (pentru 1 l cafea lichida),1 l alcool 90°,sirop dintr-un kg zahar3/4 l apa, vanilie.Mod de preparareSe face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se trece prin filtru atata apa clocotita, incat…

Director de firme

Dictionar culinar