Cafea la nisip

Ingrediente
zahar, cafea

Mod de preparare

Intr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele. Cand apa ajunge aproape de fierbere se adauga un strop de zahar (ad libitum) si cafea din belsug (pana ce lingurita sta dreapta).
La primele semne de clocot se misca ibricul necontenit prin nisip. Dupa simt se hotaraste cand cafeaua este gata.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Socata Socata

Ingrediente11 litri apa,10 g drojdie,5 lamâi,600 g zahar,600 g miere,10 palarii de floare de soc (merg si flori uscate),mirodenii,dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara.Mod de preparareLamâile se taie-n patru, se storc un pic peste flori,…

Cocktail de fructe si morcov Cocktail de fructe si morcov

Ingrediente4-5 mere ionatane,2 pere bine coapte,3 gutui,1/2 kg de morcov,3-4 caise sau piersici din compot,zeama de la doua lamaiMod de preparareGutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele).…

Director de firme

Dictionar culinar