Vin fiert

Ingrediente
1 l vin,
250 g zahar,
4 cuisoare,
o bucatica scortisoara,
o bucatica coaja de lamaie.

Mod de preparare

Se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie. Se amesteca pana se dizolva zaharul si se lasa apoi sa dea un singur clocot. Vinul fiert prea mult pierde din aroma. Se strecoara si se serveste fierbinte in cesti sau in pahare.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Lichior de portocale Lichior de portocale

Ingrediente1 l alcool de 90grade,1 l lapte crud,1 kg zahar tos,4 portocale,1 lamaie.Mod de preparareIntr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati.…

Lichior de cafea Lichior de cafea

Ingrediente250 g cafea (pentru 1 l cafea lichida),1 l alcool 90°,sirop dintr-un kg zahar3/4 l apa, vanilie.Mod de preparareSe face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se trece prin filtru atata apa clocotita, incat…

Director de firme

Dictionar culinar