Lichior de portocale

Ingrediente
1 l alcool de 90grade,
1 l lapte crud,
1 kg zahar tos,
4 portocale,
1 lamaie.

Mod de preparare

Intr-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zaharul, 4 portocale taiate bucati potrivite, cu coaja si cu samburi, si o lamaie taiata bucati. Se leaga borcanul si se pune intr-un loc ferit, unde se lasa sa stea o luna intreaga. La fiecare 2 — 3 zile se amesteca bine continutul cu o lingura mare de lemn. Dupa acest timp, se strecoara totul printr-un tifon, storcand bine sa iasa toata zeama din portocale. Lichidul obtinut se filtreaza astfel: intr-o palnie obisnuita de metal sau de sticla se pune o alta palnie de hartie de filtru prin care se toarna incet in sticle lichidul de mai sus. Filtrarea se face in citeva ore, iar lichiorul trebuie sa iasa perfect limpede. Cat are inca lichid, palnia de hartie nu trebuie atinsa, deoarece s-ar rupe imediat. Cand s-a depus prea mult reziduu pe ea, se inlocuieste cu alta hartie de filtru. Lichiorul astfel obtinut se toarna in sticle, se astupa si se pastreaza oricat timp.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Lichior de cafea Lichior de cafea

Ingrediente250 g cafea (pentru 1 l cafea lichida),1 l alcool 90°,sirop dintr-un kg zahar3/4 l apa, vanilie.Mod de preparareSe face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se trece prin filtru atata apa clocotita, incat…

Lichior de anason Lichior de anason

Ingrediente1 l alcool de 90°,40 g anason stelat,5 boabe de coriandru,o bucatica cat un ban de scortisoara,sirop din 400 g zahar1/2 l apa.Mod de preparareSe pun intr-un borcan cu gatul stramt alcoolul, anasonul si celelalte aromate. Se astupa si se…

Director de firme

Dictionar culinar