Socata

Ingrediente
11 litri apa,
10 g drojdie,
5 lamâi,
600 g zahar,
600 g miere,
10 palarii de floare de soc (merg si flori uscate),
mirodenii,
dupa gust: vanilie, scortisoara, nucsoara.

Mod de preparare

Lamâile se taie-n patru, se storc un pic peste flori, cojile se pun si ele la suc, împreuna cu
mirodeniile. Drojdia se desface în putina apa si se varsa în borcan. Se dizolva în apa zaharul si mierea, se adauga florilor. Se umple borcanul cu apa, se acopera cu o farfurioara. In câteva zile fierbe (mai agitam si noi zeama), se limpezeste, se trage de pe drojdie în sticle bine legate, se bea rece, ca e mai-iunie, si e exact ce trebuie — spumoasa, dulce, acrisoara (si diuretica)!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Cocktail de fructe si morcov Cocktail de fructe si morcov

Ingrediente4-5 mere ionatane,2 pere bine coapte,3 gutui,1/2 kg de morcov,3-4 caise sau piersici din compot,zeama de la doua lamaiMod de preparareGutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele).…

Cafea la nisip Cafea la nisip

Ingredientezahar, cafeaMod de preparareIntr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de cupru care este dimensionat pentrut maxim 2 cafele. Cand apa ajunge aproape de fierbere…

Director de firme

Dictionar culinar