Suplimentele nutritive

Pentru o buna utilizare a suplimentelor nutritive, evaluati-va necesarul de vitamine si minerale, estimati beneficiile consumarii lor si informati-va asupra alegerii si utilizarii acestora.

Se pot inlocui portiile zilnice de fructe si legume cu suplimentele de vitamine sau calciu?
Din pacate, nu.

Suplimentele nutritive nu au fost create pentru a inlocui mancarea, fiindca nu pot furniza toate substantele nutritive din alimente ca fructele sau legumele. Dar ele pot avea o importanta deosebita pentru sanatate prin completarea dietei zilnice, in special daca aveti probleme cu asimilarea substantelor nutritive.
Vitaminele si mineralele Vitaminele si mineralele sunt substante de care organismul are nevoie in cantitati mici dar stabile pentru cresterea si functionarea normala si pentru mentinerea sanatatii.
Vitaminele si mineralele sunt numite micronutrienti. Organismul nu poate produce majoritatea micronutrientilor, de aceea acestia trebuie obtinuti din alimente sau, in unele cazuri, din suplimentele alimentare.

Vitaminele

Acesti nutrienti sunt necesari pentru o multitudine de procese biologice, printre care cresterea, digestia si buna functionare a nervilor. Vitaminele participa la procese care permit corpului sa foloseasca carbohidratii, grasimile si proteinele ca surse de energie si pentru reconstructie. Desi vitaminele participa la transformarea alimentelor in energie, ele nu creeaza calorii.

Mineralele

Acesti nutrienti sunt componenta principala a dintilor si oaselor si folosesc drept pietre de constructie pentru celelalte celule si enzime. Mineralele contribuie de asemenea la mentinerea echilibrului fluidelor din organism si transmiterea impulsurilor nervoase.
Unele minerale au rolul de a transporta oxigenul la celule si de a elimina dioxidul de carbon din organism.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Regim pentru constipatie Regim pentru constipatie

Aproape toti adultii s-au confruntat la un moment dat cu problema constipatiei.Factorii care contribuie la aparitia constipatiei sunt repausul la pat sau lipsa activitatii fizice, aportul insuficient de fibre si de lichide, alimentatia neregulata si…

Sfaturi privind consumul de legume Sfaturi privind consumul de legume

In general:Cumparati legume proaspete in sezon deoarece costa mai putin si sunt mai gustoase.Faceti o provizie de legume congelate; sunt usor si rapid de preparat la cuptorul de microunde.Cumparati legume usor de preparat: puteti face o salata in cateva…

Director de firme

Dictionar culinar