Alegerea si utilizarea suplimentelor nutritive

Cititi cu atentie prospectul produsului. Acesta contine informatii privind substanta sau substantele active, nutritientii continuti, compozitie –capsule, tablete sau lichide - si administrarea produsului.

Evitati suplimentele care ofera “megadoze”. In general, se recomanda suplimentele cu multivitamine si minerale, care acopera tot necesarul zilnic de vitamine si minerale si nu cele care furnizeaza de 5 ori necesarul zilnic pentru o anumita vitamina si numai 20% din alta. O exceptie este calciul: suplimentele de calciu nu furnizeaza intreg necesarul zilnic de calciu, deoarece ar fi prea mari pentru a putea fi inghitite.

Verificati daca produsul pe care doriti sa-l cumparati are inscris avizul Ministerului Sanatatii.
Nu va lasati pacaliti. Vitaminele sintetice sunt de obicei identice cu asa-zisele vitamine “naturale”, dar acestea din urma sunt de regula mai scumpe. Nu va lasati tentati de plantele medicinale, enzime sau aminoacizi; nu fac decat sa va incarce nota de plata. In plus, anumite plante pot interactiona cu medicatia prescrisa.

Verificati termenul de valabilitate. Suplimentele nutritive isi pot pierde proprietatile in timp, mai ales daca sunt pastrate in conditii de caldura si umiditate. Daca pe un produs nu este inscris termenul de valabilitate, nu-l cumparati. Aruncati suplimentele dupa data de expirare.

Pastrati suplimentele de vitamine si minerale intr-un loc uscat si racoros. Evitati incaperile calde si umede, precum baia. De asemenea, pastrati suplimentele intr-un loc sigur, unde copiii nu-l pot vedea sau lua (intr-un sertar incuiat, de exemplu). Nu le lasati la vedere si nu va bazati pe  ambalajele rezistente la manipularea de catre copii.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Regim pentru constipatie Regim pentru constipatie

Aproape toti adultii s-au confruntat la un moment dat cu problema constipatiei.Factorii care contribuie la aparitia constipatiei sunt repausul la pat sau lipsa activitatii fizice, aportul insuficient de fibre si de lichide, alimentatia neregulata si…

Sfaturi privind consumul de legume Sfaturi privind consumul de legume

In general:Cumparati legume proaspete in sezon deoarece costa mai putin si sunt mai gustoase.Faceti o provizie de legume congelate; sunt usor si rapid de preparat la cuptorul de microunde.Cumparati legume usor de preparat: puteti face o salata in cateva…

Director de firme

Dictionar culinar