Legume gratinate

Ingrediente: 300 g fasole pastai alba, 300 g cartofi, doi dovlecei, un ardei iute, o tija de telina, 150 g boabe de porumb, o lingurita de boia dulce, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, ceapa chivas, marar.

1. Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati mai mici si se fierbe timp de 15 minute la foc iute.
2. Cartofii se curata, se spala si se taie in felii mai groase. Se fierb timp de zece minute la foc iute, apoi se scot cu o paleta si se pun intr-un castron.
3. Dovleceii se spala, se taie rondele si se pun peste cartofi.
4. Se incing patru linguri de ulei intr-o cratita, se pun feliile de dovlecei si fasolea, se prajesc cinci minute, apoi se adauga restul legumelor.
5. Ardeiul iute se taie in felii sau i se taie doar varful, pentru un gust mai putin picant.
6. Se condimenteaza totul cu sare si piper, se adauga boiaua si se prajeste totul timp de 15 minute la foc mediu. Se servesc presarate cu ceapa chivas.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Chiftele de post Chiftele de post

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez, 2 cepe mici, boia, 1 legatura patrunjel, sare, piper, ulei pentru prajit, 3 linguri fainaCartofii se curata si se pun la fiert. Separat, se pune la fiert orezul.. Ceapa tocata se caleste…

Dovlecei prajiti Dovlecei prajiti

Ingrediente: 750 g dovlecei mici, 1 ceapa verde taiata marunt, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita nucsoara rasa, sare, piper negru macinat, 1/4 l apa, faina, ulei pentru prajit. Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile…

Director de firme

Dictionar culinar