Aluat de pizza

Ingrediente
400 g faina,
30 g drojdie de bere,
1 lingurita zahar,
250 ml+3-4 linguri apa calda,
2 linguri ulei,
1/2 lingurita zare

Mod de preparare
Drojdia de bere se freaca cu zahar, peste care se adauga 3-4 linguri de apa calda si o lingura de faina, se lasa un sfert de ora. Acest continut de drojdie cu faina si zahar, sarea, uleiul si 250 ml de apa calda se toarna peste restul de faina. Se framanta aluatul si se lasa la cald o jumatatea de ora, sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in patru parti, se face din fiecare bucata cate un bulgaras, se presara cu faina si se mai lasa la crescut 30 de minute. Dupa ce au crescut, se mai framanta o data apoi se intind foile, se asaza in tava. Se acopera cu ingrediente si se coc 20- 25 de minute in cuptorul incins.

Sfat: Drojdia se poate amesteca direct cu faina, fara a se freca in prealabil cu zahar, apa calda si faina.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Aluat de Placinta Aluat de Placinta

Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana.

Gofre cu pulpa de soia Gofre cu pulpa de soia

Toate ingredientele se prelucreaza cu mixerul pentru a forma un aluat. Se baga in cuptor circa 12 minute, in forme de gofre.

Director de firme

Dictionar culinar