Aluat cu Caimac

Ingrediente
1 ceasca caimac,
1 ceasca faina,
unt proaspat cat o nuca,
sare.

Mod de preparare

Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca si se intrebuinteaza la placinte cu visine, cu prune etc. Aluatul este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi. De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca

Ingrediente1 pahar mare (de apa) cu faina1 pahar mic (de vin ) cu smantana1 ou intreg1 lingurita zahar pudraMod de preparareSe face un aluat si se intinde cu sucitorul de marimea unui deget. Separat: 1 pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina…

Foi pentru prajituri Foi pentru prajituri

Ingrediente3 oua intregi7 linguri ulei7 linguri zahar1 lingura amoniac1 lingura otetfaina cat cuprindeMod de preparareSe freaca ouale cu uleiul, se adauga zaharul, amoniacul, otetul si apoi faina. Se imparte in 5 foi care se coc pe dosul tavii. Se pudreaza…

Director de firme

Dictionar culinar