Aluat de Placinta

Ingrediente
500 g faina,
3 linguri ulei,
1 lingurita sare,
1 ceasca apa calda.

Mod de preparare
Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda. Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana. Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie. Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un servet tot cald (sau cu o cratita incalzita).

Se intinde apoi o foaie cu vergeaua, se acopera cu un servet si se lasa sa stea un sfert de ora. Pe masa de bucatarie se pune o fata de masa curata, se presara faina, se pune foaia de aluat deasupra si cu multa rabdare se intinde de jur imprejur cu grija sa nu se rupa, pana ce marginile aluatului trec de marginea mesei, iar foaia s-a facut subtire ca o foita de tigara. Marginea ramasa groasa imprejur se rupe, iar restul se lasa sa se usuce cateva minute, apoi i se da intrebuintarea dorita.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Gofre cu pulpa de soia Gofre cu pulpa de soia

Toate ingredientele se prelucreaza cu mixerul pentru a forma un aluat. Se baga in cuptor circa 12 minute, in forme de gofre.

Aluat de pizza Aluat de pizza

Drojdia de bere se freaca cu zahar, peste care se adauga 3-4 linguri de apa calda si o lingura de faina, se lasa un sfert de ora.

Director de firme

Dictionar culinar