Aluat de taitei

Ingrediente
300 g faina,
2 oua,
2 linguri apa,
sare.

Mod de preparare

Se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.

Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce,iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. in acest timp se intinde a doua foaie. Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire. Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat. In acelasi fel se face si aluatul pentru coca.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca

Ingrediente1 pahar mare (de apa) cu faina1 pahar mic (de vin ) cu smantana1 ou intreg1 lingurita zahar pudraMod de preparareSe face un aluat si se intinde cu sucitorul de marimea unui deget. Separat: 1 pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina…

Foi pentru prajituri Foi pentru prajituri

Ingrediente3 oua intregi7 linguri ulei7 linguri zahar1 lingura amoniac1 lingura otetfaina cat cuprindeMod de preparareSe freaca ouale cu uleiul, se adauga zaharul, amoniacul, otetul si apoi faina. Se imparte in 5 foi care se coc pe dosul tavii. Se pudreaza…

Director de firme

Dictionar culinar