Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca

Ingrediente
1 pahar mare (de apa) cu faina
1 pahar mic (de vin ) cu smantana
1 ou intreg
1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare
Se face un aluat si se intinde cu sucitorul de marimea unui deget. Separat: 1 pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina sau unt( poate fi l00gr. unt sau un jumatate pachet de margarina). Se framanta bine impreuna, apoi se intinde primul aluat, iar pe el cu un cutit se intinde al doilea aluat.

Apoi din tot aluatul se formeaza un sul si se da forma unei armonici. Se taie in doua si se taie cu sucitorul, se pune in tava. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urma se pun merele, branza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra si se inteapa cu furculita pentru a nu face basici.

Merele nu trebuie prajite, se pun curatate si date prin razatoare, insa crude si se poate pune si scortisoara. Dupa ce s-a copt se iasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra. Se taie in tava.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Foi pentru prajituri Foi pentru prajituri

Ingrediente3 oua intregi7 linguri ulei7 linguri zahar1 lingura amoniac1 lingura otetfaina cat cuprindeMod de preparareSe freaca ouale cu uleiul, se adauga zaharul, amoniacul, otetul si apoi faina. Se imparte in 5 foi care se coc pe dosul tavii. Se pudreaza…

Aluat de taitei Aluat de taitei

Ingrediente300 g faina,2 oua,2 linguri apa,sare.Mod de preparareSe cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. Se amesteca intai ouale cu o lingurita,…

Director de firme

Dictionar culinar