Oua umplute cu sos de lapte

Ingrediente
4 oua, 8 felii de franzeluta, 1 lingura smintina, 3 1/2 lingurite unt, 1 1/4 pahar lapte, 1 galbenus, 1 1/2 lingurita marar tocat, 1/2 ceapa, sare, piper, 1 lingurita faina

Mod de preparare

Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron, se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu ceapa prajita foarte putin (fara sa fie rumena) intr-o lingurita de unt. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga smintina, sarea si piperul si se umplu jumatatile de ou. Fiecare felie de franzeluta se prajeste in unt, apoi se scoate miezul in asa fel incit sa se obtina niste covrigi. Jumatatile de ou umplute se aseaza in locul miezului scos, se pune pe o farfurie si se toarna deasupra urmatorul sos fierbinte: se
prajeste foarte putin 1 1/2 lingurita unt cu faina si se stinge cu lapte lasind sa fiarba 2-3 minute. Se ia de la foc si se adauga galbenusul amestecind mereu cu lingura, apoi mararul si sarea.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Pateu de nuci Pateu de nuci

Ingrediente:
6 linguri cu nuci macinate,
300g branza de vaca,
4 linguri smantana,
1 lingură cu sare,
4-5 catei de usturoi,
1 lingură pasta de rosii,
o jumatate lingura cu coriandru macinat,
frunze de telina marunte

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Daca este prea uscata, se adauga 2 linguri de lapte.

Oua umplute cu crema de ciuperci Oua umplute cu crema de ciuperci

Ingrediente10 oua fierte tari,150 g ciuperci,100 g branza,1 lingura margarina,10 rosii,sare,piper,Delikat,usturoi.Mod de preparareSe taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu branza si margarina pana…

Director de firme

Dictionar culinar