Budinca din cascaval - 5 portii

Ingrediente
margarina ­ 150 g
ulei ­ 50 ml
smantana ­ 200 g
cascaval ­ 400 g
lapte 1,200 l
pesmet 100 g
oua ­ 5 bucati
faina ­ 200 g
sare

Mod de preparare

Cascavalul se curata de coaja; jumatate din cantitate se taie cuburi, iar restul se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Ouale se spala; se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu 500 ml lapte rece si se toarna peste 100 g margarina încalzita. Se adauga restul de lapte si se fierbe la foc mic. Compozitia obtinuta se raceste. Pesmetul se rumeneste putin în ulei. Compozitia se amesteca cu galbenusurile de ou, sare, cascavalul (ras si cuburi) si albusurile batute spuma. Într­o tava unsa cu 25 g margarina si tapetata cu pesmet se toarna compozitia si se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 30 de minute.
Se serveste calda, cu smantana deasupra.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Pateu de nuci Pateu de nuci

Ingrediente:
6 linguri cu nuci macinate,
300g branza de vaca,
4 linguri smantana,
1 lingură cu sare,
4-5 catei de usturoi,
1 lingură pasta de rosii,
o jumatate lingura cu coriandru macinat,
frunze de telina marunte

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Daca este prea uscata, se adauga 2 linguri de lapte.

Oua umplute cu crema de ciuperci Oua umplute cu crema de ciuperci

Ingrediente10 oua fierte tari,150 g ciuperci,100 g branza,1 lingura margarina,10 rosii,sare,piper,Delikat,usturoi.Mod de preparareSe taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu branza si margarina pana…

Director de firme

Dictionar culinar