Oua umplute cu sos de smantana

Ingrediente
4 oua
1 galbenus crud
miezul de la o felie de franzela muiat
1 lingurita unt
1/2 ceapa taiata marunt si rumenita in unt
marar si patrunjel verde tocate fin
sare
piper
1- 1/2 lingura pesmet
salata verde

Mod de preparare

Sosul: 3/4 ceasca smintina, 1 lingurita faina. Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca cu untul, adaugind apoi galbenusul crud, miezul de piine muiat, verdeata tocata, ceapa, sarea si piperul. Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de albus in asa fel incit sa i se dea forma unui ou intreg. Se dau prin pesmet si se prajesc in unt. Se aseaza apoi intr-o cratita mica, se toarna deasupra smintina bine amestecata cu faina si se lasa sa fiarba incet la foc foarte mic.
 
Servire: Se servesc calde, asezate pe o farfurie garnisita cu frunze de salata verde

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Pateu de nuci Pateu de nuci

Ingrediente:
6 linguri cu nuci macinate,
300g branza de vaca,
4 linguri smantana,
1 lingură cu sare,
4-5 catei de usturoi,
1 lingură pasta de rosii,
o jumatate lingura cu coriandru macinat,
frunze de telina marunte

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Daca este prea uscata, se adauga 2 linguri de lapte.

Oua umplute cu crema de ciuperci Oua umplute cu crema de ciuperci

Ingrediente10 oua fierte tari,150 g ciuperci,100 g branza,1 lingura margarina,10 rosii,sare,piper,Delikat,usturoi.Mod de preparareSe taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu branza si margarina pana…

Director de firme

Dictionar culinar