Supa-crema de cartofi

Ingrediente
500 g cartofi,
1 ceapa,
1 morcov,
1 pastarnac,
1 telina,
sare,
1 lingura unt (1 galbenus),
1 legatura patrunjel verde,
cuburi de franzela prajita,
1,5 l apa

Mod de preparare

Se pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cand s-au inmuiat bine, se dau prin sita (se pot da prin sita numai cartofii fara zarzavat). Se adauga patrunjelul tocat.
Servire:
Se serveste batuta cu un galbenus de ou sau cu bucatele de unt puse in farfurie. Se toarna supa fierbinte peste cuburile de franzela prajite.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Supa de ciuperci Supa de ciuperci

Ingrediente: 2 cani ciuperci taiate marunt,2 cepe mari taiate marunt,1 lingură ulei,4 cani apa,1 cana lapte,2 linguri faina,1 lingurita sare,patrunjel taiat marunt.Ciupercile si ceapa se innabusa la foc mic in putina apa si o lingura de ulei. Dupa aceea…

Supa Minestrone Supa Minestrone

Ingrediente1 l apa, 200 g fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mica, o mana de fasole verde, 2 cartofi, 1/2 varza mica, 1 conopida mica, 1 dovlecel, 3 rosii sau 2 linguri bulion de rosii, 100 g macaroane, 200 g branza telemea, 2 linguri de ulei,…

Director de firme

Dictionar culinar