Supa-crema de fasole

Ingrediente
500 g. fasole boabe
1 ceapa mare
1 morcov
1 legatura de patrunjel
3 linguri de ulei
sare, piper, crutoane

Mod de preparare

Fasolea se spala, se fierbe in apa calda cu sare, se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune din nou la fiert in apa calda. Aceasta operatie se repeta de 3-4 ori. Cand fasolea este aproape fiarta se adauga ceapa si morcovul taiate marunt si se fierbe foarte bine. Dupa ce s-au fiert toate, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se subtiaza cu zeama in care au fiert. Se pun inapoi la fiert, se adauga uleiul, se potriveste de sare si piper iar la sfarsit se presara verdeata tocata marunt. Se serveste cu crutoane.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Ciorba de linte Ciorba de linte

Ingrediente400 g linte (roşie, verde)1 morcov5 căţei usturoisare,piper,oţet după gust,1 legătură pătrunjel.Mod de preparareSeara:Se grijeşte (se spală, alege etc.) lintea, se lasă o noapte în multă apă rece.Dimineaţa:Se fierbe în…

Supa-crema de rosii Supa-crema de rosii

Ingrediente1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion)2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional)4 cartofi1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici)3 catei de usturoi1/2 cana cu ulei1 lingurita de zaharsare, piper2 foi de dafinMod…

Director de firme

Dictionar culinar