Supa crema de conopida

Ingrediente
conopida (1 buc.)
unt (100 gr.)
faina (1 lingura)
oua (2 buc.)
smantana (2 linguri)
sare
apa (2 l)
patrunjel

Mod de preparare

Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cand a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup cateva buchetele, care se aseaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata. Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa cateva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smantana. Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Supa de ciuperci Supa de ciuperci

Ingrediente: 2 cani ciuperci taiate marunt,2 cepe mari taiate marunt,1 lingură ulei,4 cani apa,1 cana lapte,2 linguri faina,1 lingurita sare,patrunjel taiat marunt.Ciupercile si ceapa se innabusa la foc mic in putina apa si o lingura de ulei. Dupa aceea…

Supa Minestrone Supa Minestrone

Ingrediente1 l apa, 200 g fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mica, o mana de fasole verde, 2 cartofi, 1/2 varza mica, 1 conopida mica, 1 dovlecel, 3 rosii sau 2 linguri bulion de rosii, 100 g macaroane, 200 g branza telemea, 2 linguri de ulei,…

Director de firme

Dictionar culinar