Ciorba de linte

Ingrediente
400 g linte (roşie, verde)
1 morcov
5 căţei usturoi
sare,
piper,
oţet după gust,
1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare

Seara:
Se grijeşte (se spală, alege etc.) lintea, se lasă o noapte în multă apă rece.

Dimineaţa:
Se fierbe în aceeaşi apă în care s-a umflat — circa 1,5 litri – împreună cu morcovul, usturoiul. După 1 oră, dacă s-a muiat lintea, se adaugă sarea şi piperul, oţet, verdeaţă. Aşa se şi ofera.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Supa-crema de rosii Supa-crema de rosii

Ingrediente1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion)2 dovlecei taiati rondele subtiri (optional)4 cartofi1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici)3 catei de usturoi1/2 cana cu ulei1 lingurita de zaharsare, piper2 foi de dafinMod…

Supa-crema de fasole Supa-crema de fasole

Ingrediente500 g. fasole boabe1 ceapa mare1 morcov1 legatura de patrunjel3 linguri de uleisare, piper, crutoaneMod de preparareFasolea se spala, se fierbe in apa calda cu sare, se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune din nou la fiert in apa…

Director de firme

Dictionar culinar