Ajo blanco

Ingrediente
200 gr. samburi de migdale crude, 150-200 gr. paine (de cu o zi inainte), 2 catei de usturoi mari, 1 paharel ulei de masline, 1 lingurita otet de vin alb, 1 l apa rece, sare, patrunjel (pentru ornat), crutoane de paine prajita, struguri albi fara coaja, stafide, mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

Mod de preparare

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmuiat citeva minute.
Se pun in mixer: miezul de piine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se ameseca bine de tot. Daca nu se trec prin mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul de lemn si se amesteca incet cu uleiul, piinea, sarea si otetul. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa. Se adauga apoi incet-incet apa rece (pina la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se serveste.Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de piine prajita. Se acompaniaza neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati de coaja si seminte, stafide, pepene galben taiat cubulete sau mere verzi taiate cubulete.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos de usturoi Sos de usturoi

Ingrediente5 catei mari de usturoi taiati marunt1 lingura vegeta1 lingurita boia2 linguri fainaputina apa receMod de preparareSe amesteca faina cu putina apa rece. Se adauga usturoiul, vegeta si pudra de boia si uleiul. Se mai adauga o jumatate cana…

Sos pentru spaghete Sos pentru spaghete

Ingrediente1/2 litru de bulion sau 1/2 borcan pasta1 lingurita miere1 lingurita vegeta1 lingurita busuioc sau maghiran1 lingura uleiMod de preparareSe amesteca toate ingredientele. Se pun la foc pâna dau in clocot. Se serveste peste spaghete cu…

Director de firme

Dictionar culinar