Sos de rosii

Ingrediente
unt (100 g),
ceapa (1),
morcov (1),
telina (1),
rosii (5-6),
usturoi (2 catei),
dafin (1/4 foaie),
cimbru (1/4 foaie),
zahar (1/2 lingurita),
sare,
piper.

Mod de preparare

Se curata legumele, se dau pe razatoare si se calesc in 50 g unt. Cind su nt rumenite se adauga rosiile curatate de coaja si taiate marunt (iarna se inlocuiesc cu doua linguri de bulion), cimbru si foaia de dafin. Se fierbe sosul 30 -35 minute, apoi se trece prin sita, se pune zaharul, se potriveste de sare si piper si se mai da in citeva clocote.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sos alb Sos alb

Ingredienteunt (50 g),faina (1 lingura),lapte (250 ml),sare,piper.Mod de preparareSe incalzeste untul, se adauga faina mestecind continuu cu lingura si dupa citeva minute se stinge cu lapte, amestecind sa nu se faca cocolosi. Se fierbe pe foc mic 15-20…

Sos de rosii pentru legume Sos de rosii pentru legume

Ingrediente1/2 pahar bulion de rosii,1/2 lingura faina,1/2 radacina de morcov si 1/2 radacina de patrunjel,1/2 ceapa,1 lingura unt.Mod de preparareZarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului.…

Director de firme

Dictionar culinar