Salata de ciuperci mixta

Ingrediente
10 ciuperci
2 cartofi mari
1 fir de praz
1 radacina de telina mica
1 lingurita tarhon tocat marunt
1 lingurita busuioc taiat marunt
cateva fire de patrunjel
sare, otet, dupa gust

Sosul
1 legatura marar taiat marunt
zeama de la ciuperci
2 linguri untdelemnÂ
3 lingurite mustar
otet, cat cuprinde

Mod de preparare

Ciupercile se desfac de pe piciorus, se spala bine in cateva ape si se fierb cam 20 de minute, in apa cu sare si putin otet.
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Prazul se spala, se curata si se taie in rondele foarte fine. telina se spala, se curata si se da pe razatoarea mica. Se trag ciupercile de pe foc, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Zeama se pastreaza pentru sos. Cartofii fierti se pun, pret de 10 minute, in apa rece, se scot, se curata de coaja si se taie cubulete. Ciupercile se taie feliute. Toate ingredientele, cu exceptia patrunjelului, se amesteca bine intr-un castron, se sareaza si se toarna peste ele sosul.Â

Sosul
Mustarul se freaca bine cu untdelemnul, se subtiaza cu putin otet, se pune mararul tocat, se adauga zeama de la ciuperci atat cat trebuie pentru ca sosul sa fie subtire si se toarna peste salata.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Salata de porumb Salata de porumb

Ingrediente600 gr boabe de porumb din conserva,2 ardei,6 rosii,1 ceapa verde,4 linguri de hrean ras,3 linguri de mazare din conserva,zeama de lamiie,zahar,1 legatura patrunjel,mustar,sare,piper.Mod de preparareRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii…

Salata de varza rosie cu mere Salata de varza rosie cu mere

Ingrediente500 g vara rosie, 2 mere mijlocii, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri de ulei, ½ ceasca otet îndoit cu apa, ½ lingurita sare.Mod de preparareSe taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca si se stoarce, apoi se opareste…

Director de firme

Dictionar culinar