Salate de legume Panzanella

Ingrediente
300 g paine alba (din ziua precedenta), 8 linguri ulei de masline, 700 g rosii, un ardei gras (200 g), 1 ceapa rosie de apa (50 g), 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 1 lingura capere, 4 linguri otet alb, sare, piper.

Mod de preparare

Se taie painea cubulete de circa 2 cm. Se incing intr-o tigaie trei linguri de ulei si se prajeste painea, amestecand intruna, pana ce devine crocanta. - Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste. - Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot, usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de busuioc.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Salata de porumb Salata de porumb

Ingrediente600 gr boabe de porumb din conserva,2 ardei,6 rosii,1 ceapa verde,4 linguri de hrean ras,3 linguri de mazare din conserva,zeama de lamiie,zahar,1 legatura patrunjel,mustar,sare,piper.Mod de preparareRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii…

Salata de varza rosie cu mere Salata de varza rosie cu mere

Ingrediente500 g vara rosie, 2 mere mijlocii, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri de ulei, ½ ceasca otet îndoit cu apa, ½ lingurita sare.Mod de preparareSe taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca si se stoarce, apoi se opareste…

Director de firme

Dictionar culinar