Salata de ciuperci cu sfecla

Ingrediente
600-700 gr. ciuperci
500 gr. sfecla rosie
o capatina usturoi
1 buc. ceapa
0,5 dl ulei, zeama de la o lamaie
sare, piper
patrunjel verde

Mod de preparare

Sfecla se coace sau se fierbe intreaga, dupa care se curata si se taie cubulete. Ciupercile curatate se fierb in apa cu sare, se scurg si se taie in feliute nu prea subtiri. Ceapa se taie felii, se opareste cu apa clocotita, apoi se trece sub un jet de apa rece, astfel indepartindu-se mirosul. Usturoiul se piseaza cu sarea ca pentru mujdei. Se adauga uleiul amestecind mereu, se pune zeama de lamiie si se dilueaza apoi cu supa de la ciuperci. Se amesteca cu ciupercile si ceapa si la sfirsit se adauga sfecla, ca sa nu coloreze prea tare salata Se pune totul intr-o salatiera si se orneaza cu frunze de patrunjel.

Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Salata de porumb Salata de porumb

Ingrediente600 gr boabe de porumb din conserva,2 ardei,6 rosii,1 ceapa verde,4 linguri de hrean ras,3 linguri de mazare din conserva,zeama de lamiie,zahar,1 legatura patrunjel,mustar,sare,piper.Mod de preparareRosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeii…

Salata de varza rosie cu mere Salata de varza rosie cu mere

Ingrediente500 g vara rosie, 2 mere mijlocii, 1 radacina mica de hrean, 3 linguri de ulei, ½ ceasca otet îndoit cu apa, ½ lingurita sare.Mod de preparareSe taie varza foarte fin, se sareaza, se amesteca si se stoarce, apoi se opareste…

Director de firme

Dictionar culinar