Retete vegetariene Aluaturi

Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca Aluat de placinta cu mere,nuci sau branza de vaca

Ingrediente1 pahar mare (de apa) cu faina1 pahar mic (de vin ) cu smantana1 ou intreg1 lingurita zahar pudraMod de preparareSe face un aluat si se intinde cu sucitorul de marimea unui deget. Separat: 1 pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina…

Aluat de taitei Aluat de taitei

Ingrediente300 g faina,2 oua,2 linguri apa,sare.Mod de preparareSe cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. Se amesteca intai ouale cu o lingurita,…

Aluat de friganele Aluat de friganele

Ingrediente200 g faina,2 linguri ulei,3 dl apa calda,2 albusuri,drojdie cat o aluna,sare.Mod de preparareSe incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda (nu fierbinte)…

Aluat cu Branza Aluat cu Branza

Ingredientebranza de vacafainaunt proaspat in cantitati egaleun praf de sareMod de preparareSe framanta un aluat din branza de vaca, faina si unt proaspat in cantitati egale. Se adauga un praf de sare. Acest aluat poate servi la placinte, tarte etc.

Aluat de unt Aluat de unt

Se cerne faina intr-un castron, se pune untul si se amesteca, dar nu se framanta. Se toarna apa in care s-a dizolvat sarea, se amesteca totul repede cu mana fara sa cautam a obtine un amestec desavarsit.

Paine impletita Paine impletita

Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte.

Foi pentru prajituri Foi pentru prajituri

Ingrediente3 oua intregi7 linguri ulei7 linguri zahar1 lingura amoniac1 lingura otetfaina cat cuprindeMod de preparareSe freaca ouale cu uleiul, se adauga zaharul, amoniacul, otetul si apoi faina. Se imparte in 5 foi care se coc pe dosul tavii. Se pudreaza…

Aluat de tarte Aluat de tarte

Ingrediente250 g faina,125 g unt proaspat,1 lingurita zahar,2 dl apa,sare.Mod de preparareSe cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana,zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate…

Aluat cu Caimac Aluat cu Caimac

Ingrediente1 ceasca caimac,1 ceasca faina,unt proaspat cat o nuca,sare.Mod de preparareSe face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. Se acopera, se lasa 10 minute…

Aluat frantuzesc Aluat frantuzesc

Se cerne faina pe masa de aluat, se face la mijloc o gaura in care se toarna un pahar bun de apa, o lingurita de ulei si sare.

Naan paine indiana Naan paine indiana

Ingrediente 6 buc: 6 dl faina (1 dl = 60 gr faina), 1 lingura praf de copt, 1 lingurita sare, 1 ou, 1 dl lapte, 1 dl iaurt sau smintina, 1 lingura ulei de maslineMod de preparareSe pune cuptorul la incalzit la 250°. Se amesteca faina cu praful de…

Taitei taranesti - 1 kg Taitei taranesti - 1 kg

Faina se cerne într­un vas. Ouale se sparg si se adauga la mijloc, laolalta cu sarea dizolvata în cca 100 ml apa. Se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta moale.

Director de firme

Dictionar culinar