Retete vegane (de post) Aperitive

Drob de ciuperci Drob de ciuperci

Ingrediente1 cana cu orez fiert in 2 cani cu apal/2kg ciuperci calite cu o ceapaSe amesteca cu orezul si se adauga:1 cana nuci macinate1/2cana faina2-3 linguri pasta de rosii sau 1 cana bulion1 cana pesmetpatrunjel1 lingura vegeta1 lingura busuioc uscatcoriandru…

Pateu din boabe de fasole Pateu din boabe de fasole

Ingrediente2/3 cani de fasole fiarta1 ceapa mare, alba taiata marunt4 catei de usturoi1 lingura pasta de rosii1 lingura pasta de ardei2-3 linguri cu uleisaretarhonmararpatrunjel verdeMod de preparareSe trece fasolea prin masina de tocat sau se mixeaza…

Gustare de ciuperci Gustare de ciuperci

Ingrediente1 kg. ciuperci2 cepe1 telina2 morcovi1 pastarnacsare, piper, enibaharcateva frunze de dafinMod de preparareCeapa se toaca foarte marunt si se pune la prajit in ulei, imediat se adauga si telina, morcovii si pastarnacul. Ciupercile si cateva…

Salata de legume cu orez Salata de legume cu orez

Ingrediente3 cani orez (brun) fiert;4 cepe verzi, partile albe si verzi taiate in felii;4 ridichi taiate in felii;1 telina mica taiata cuburi;1 dovlecel mic, curatat si taiat cuburi;5 masline mari negre, uscate si taiate in felii;2 linguri ienibahar…

Salata de cartofi cu sos de mustar Salata de cartofi cu sos de mustar

Ingrediente500 g cartofi, 1 ceapa mica tocata, 1 lingurita otet, sare, piper, 2 linguri ulei, 3 lin guri mustarMod de preparareGarnitura: 5o g masline (1 ou fiert tare). Se fierb cartofii in coaja, se curata reci si se taie felii. Se adauga ceapa tocata,…

Panella Panella

Ingrediente500 de grame de faina de naut, ulei de masline , sare, suc de lamaie, patrunjel tocat (optional)Mod de prepararePuneti faina de naut in 2 litri de apa putin sarata intr-o cratita. Potriviti focul moderat si puneti cratita la fiert. Amestecati…

Drob de fasole Drob de fasole

Ingrediente3 cani de fasole fiarta2-3 cepe taiate marunt2 ardei grasi taiati marunt2 linguri de ulei6 linguri de faina2 felii de paine înmuiata în apa si stoarse bine1/2linguri busuioc sau tarhon4-5 catei usturoi1/2 lingurite sare1 cana bulionMod…

Ciuperci in sos de marar Ciuperci in sos de marar

Ingrediente500 g ciuperci2 linguri ulei1 legatura marar2 linguri fainasare, piperMod de preparareSe taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc.…

Icre de post Icre de post

Ingrediente1 ceasca de gris3 cesti cu suc dulce de rosii2-3 cepe1 ceasca cu uleisare, piperMod de preparareSucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga grisul in ploaie, se amesteca cu grija pana cand grisul se umfla. Se ia de pe foc si…

Humus Humus

Ingrediente300 gr. naut, sare, piper, putin patrujel, o lingura ulei maslineMod de preparareSe pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca cu furculita daca sint gata). Apoi se scurg de apa,…

Rosii umplute cu vinete Rosii umplute cu vinete

Ingrediente4-5 rosii mari, 1-2 catei de usturoi, ulei, 1 vinata, patrunjel, sareMod de preparareSe scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul rosiilor trecute prin sita si cu usturoiul…

Pate de ciuperci Pate de ciuperci

Pateul de ciuperci ideal pentru intreaga ta familie. Este preferat in special de cei care adopta un stil vegetarian. O reteta foarte buna pentru micul dejun!Ingrediente2 cutii de ciuperci chinezesti(400g), strecurate de apa si stoarse bineoreganovegeta1…

Director de firme

Dictionar culinar