Retete vegetariene Aperitive

Pateu de nuci Pateu de nuci

Ingrediente:
6 linguri cu nuci macinate,
300g branza de vaca,
4 linguri smantana,
1 lingură cu sare,
4-5 catei de usturoi,
1 lingură pasta de rosii,
o jumatate lingura cu coriandru macinat,
frunze de telina marunte

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Daca este prea uscata, se adauga 2 linguri de lapte.

Sandviciuri picante Sandviciuri picante

Ingredientefelii de paine, 1 ceapa mica, 3-4 oua, 150 g unt, 1 lamiie, 1-2 castraveciori sau gogosari, sareMod de preparareOuale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se adauga…

Ochiuri cu praz Ochiuri cu praz

Ingrediente6 oua,2 linguri unt, 1/2 lingura faina,2 cesti cu lapte,1 fir de praz,6 felii de pâine,1 lingura brânza rasa,sare.Mod de preparareSe pregatesc ochiuri romînesti. Pe o farfurie rezistenta la foc se asaza fiecare ou bine scurs,…

Paine cu salvie si ceapa Paine cu salvie si ceapa

Ingrediente50 g unt/margarina1 ceapa taiata marunt225 g faina obisnuita225 g faina integrala1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare300 ml lapte cald2 linguri frunze salvie proaspetefaina pentru tapetat1 lingura sare grunjoasaMod de preparareSe…

Bruschetti cu ciuperci Bruschetti cu ciuperci

Ingrediente8 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 250 gr. ciuperci marunte, 300 gr. rosii mici, 1 lingura de unt topit, sare, piper, frunze de menta sau busuioc.Mod de preparareSe incalzeste cuptorul. Se pun feliile de franzela pe raftul din mijloc…

Tarta cu branza si ceapa Tarta cu branza si ceapa

IngredientePentru aluat:250 g faina150 g margarina2-3 linguri apa recesarePentru umplutura:1 lingura ulei2 cepe mari taiate fin3 oua batute150 ml lapte250 g branza rasasare, piperMod de preparareSe pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina…

Oua umplute cu crema de ciuperci Oua umplute cu crema de ciuperci

Ingrediente10 oua fierte tari,150 g ciuperci,100 g branza,1 lingura margarina,10 rosii,sare,piper,Delikat,usturoi.Mod de preparareSe taie un capac in oua pe unde se scoate galbenusul. Ciupercile se toaca marunt si se freaca cu branza si margarina pana…

Ochi romanesc cu sos de branza Ochi romanesc cu sos de branza

Ingrediente1 ou, 1 lingurita unt, 2 lingurite faina, 100 ml lapte, 50 g brinza telemea, sareMod de preparareSe prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se serveste sosul alaturi…

Mini tarte cu rosii si mozarella Mini tarte cu rosii si mozarella

IngredienteAluat pentru 8 tarte mici2 linguri ulei1 ceapa taiata solzisori2 catei usturoi1 ardei gras taiat fin175 g rosii mici taiate pe jumatate75 g masline fara samburi100 g mozarella taiata cubulete3 oua batute150 ml lapte2 linguri busuioc verdeMod…

Paine prajita cu legume si branza Paine prajita cu legume si branza

Ingrediente1 lingura ulei de masline1 catel usturoi zdrobit1 ceapa mare rosie taiata sferturi225 g ciuperci, taiate felii175 g frunze spanac4 felii groase de paine alba125 g branza, maruntitaMod de preparareSe incinge cuptorul foarte bine. Se incinge…

Chiftelute cu orez Chiftelute cu orez

Ingrediente225 g orez,350 g spanac proaspat, taiat,2 linguri ulei,8 cepe verzi, taiate,2 linguri patrunjel, tocat,1/4 lingurita nucsoara,1 ou batut,225 g cascaval,175 g pesmet alb.Mod de preparareSe fierbe orezul, spanacul. Se prajeste ceapa 1 minut…

Crochete de cartofi Crochete de cartofi

Ingrediente600 g cartofi40 g unt3 oua20 g drojdie de bere3 linguri lapte30 g fainasare, piperMod de preparareSe fierb cartofii, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se desface drajdia in lapte.Cartofii se amesteca cu untul, ouale, faina si cu drojdia.…

Director de firme

Dictionar culinar