Retete vegetariene Aperitive

Pasta picanta cu branza de vaci Pasta picanta cu branza de vaci

Ingrediente100 g branza de vaci30 ml lapte50 g margarinausturoi pisatsare, piperMod de preparareSe amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca totul cu margarina. Se asezoneaza.

Barcute cu ardei Barcute cu ardei

Ingrediente3 ardei grasi3 rosii6 oua3 linguri ulei6 felii de paineuntpatrunjel verdeulei, sare, piperMod de preparareSe taie ardeii in doua, se curata de seminte si se pun pe tava de la cuptor. Pe fiecare jumatate se pune pitin unt, se presara sare si…

Galuste cu gris Galuste cu gris

IngredienteUn ou,gris o data si jumatate cit greutatea oului,o lingura de ulei, facultativ.Mod de preparareDupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune tot grisul. Se amesteca…

Chiftele de legume Chiftele de legume

Ingrediente200 g cartofi,100 g fasole verde,100 g spanac,200 g varzã,200 g conopidã,200 g telemea,3 ouã,1 vârf cuþit piper pisat,1 ceapã,mãrar,pãtrunjel,200 g miez pâine albã,pesmet,fãinã,1…

Crema "Fondue" Crema

IngredienteusturoivinbrinzapiperfainaconiacMod de preparareSe freaca peretii unei cratite cu usturoi pisat, apoi se umple cu vin si se adauga brinza taiata in cubulete si piperul. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca in continuu cu o lingura de…

Oua cu sos picant Oua cu sos picant

Ingredienteouamustarcastravetisalata verderidichiMod de preparareOuale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza feliile pe o farfurie, unele peste altele, iar deasupra se toarna un sos facut din maioneza in care se adauga mustar, castraveti…

Oua in cuib de rosii Oua in cuib de rosii

Ingrediente4 rosii foarte mari4 oua fierte2-3 catei de usturoi pisati150 g smantana4-5 linguri maioneza1 lingura zeama lamaiesare, piper, frunze patrunjelMod de preparareSe decupeaza rosiile si se scobesc astfel incat sa incapa oul fiert. Se sareaza…

Cascaval pane Cascaval pane

Ingrediente100-150 g cascaval,unt sau untdelemn,lapte,faina.Mod de preparareCascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pina cind se face putina…

Pasta greceasca Pasta greceasca

Ingrediente250 g masline,250 g unt,250 g branza,50 g lamaie,sare,piper.Mod de preparareSe scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si lamaie si se freaca pana se obtine…

Burgeri vegetali Burgeri vegetali

Ingrediente3 linguri ulei350 g cartofi taiati cuburi1 ceapa tocata350 g radacina telina rasa1 lingura seminte chimion zdrobite2 oua1 lingura unt2 linguri alune350 g pesmet1 lingura coriandruMod de preparareSe incinge 1 lingura ulei si se prajesc cartofii…

Cartofi cu branza Cartofi cu branza

Ingredientecartofi (1 kg)ceapa (1)untbranza rasa (40 g)branza (4-5 felii)Mod de preparareCartofii curatati se spala, se rad, se sareaza si impreuna cu ceapa taiata pestisori se prajesc in untul incins. Cind sunt aproape patrunsi, se adauga brinza rasa;…

Oua cu spanac Oua cu spanac

Ingrediente6 ouao mina spanac25 g untsarepiperMod de preparareSpanacul curatat si spalat se fierbe in apa cu sare, timp de 5-6 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o tigaie se pune la incalzit untul cu spanacul si cind este destul…

Director de firme

Dictionar culinar